Pohjanmaa TOP5

näe ja koe pohjanmaa

Pohjanmaan ainutlaatuinen ja monipuolinen matkailutarjonta on positiivinen yllätys matkailijalle. Silmänkantamattomiin ulottuvat viljavat lakeudet, vanhat ja idylliset puutalokaupungit sekä karun kaunis Merenkurkun maailmanperintö saaristo pitävät sisällään eloisan seudun, jossa riittää nähtävää ja koettavaa. Täällä voit tutustua kiehtovaan pohjalaiseen kulttuuriin ja historiaan, aistia puhtaan luonnon ja kauniin maaseudun parhaimmillaan, nauttia vilkkaiden ja elämää sykkivien kaupunkien antimista sekä kokea sykähdyttäviä hetkiä tunnelmallisten tapahtumien ja elämyksien parissa.

Jos et jo tiennyt, Pohjanmaa sijaitsee läntisen Suomen rannikolla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Sinne on siis helppo matkustaa kauempaakin, sillä melkein kaikki tiethän­ ­­– aina päärataa myöten – vievät Pohjanmaalle. Tutustu lähemmin alueen matkailutarjontaan matkailuorganisaatioiden omilla verkkosivuilla.

 Etelä-Pohjanmaan Matkailu
Visit Vaasa
Visit Kokkola
Visit Kristiinankaupunki
Pietarsaaren seutu

Visit Pohjanmaa -kartta

Tervetuloa Lakeudelle

Lakeudella kaikki kohteet sijaitsevat kivenheiton päässä toisistaan! 
Etelä-Pohjanmaan perhematkailukohteet ovat lyöttäytyneet yhteen helpottaakseen sinun lomasi suunnittelua. Koska kaikki kohteet ovat lähellä toisiaan, ei aika kulu pelkästään autossa istuen. 

Pohjanmaa tarjoaa loistavat puitteet lomailuun: Kristiinankaupunki - Vaasa - Seinäjoki - Kokkola - Pietarsaari reitillä pisinkin välimatka on vain 3 tuntia. Tälle reitille mahtuu kaikkea maailmanperintökohteesta majakoihin ja pohjoismaiden nopeimpaan vuoristorataan!

Lue lisää

Lakeudelle - Se villimpi perheloma

Pohjanmaan matkailualueet

Klikkaa alueellisen matkailuneuvonnan nimeä saadaksesi lisätietoa alueesta.

suomi_map_4.png  Pietarsaari Matkailu Visit Vaasa Visit Kristiinankaupunki Etelä-Pohjanmaan matkailu Visit Kokkola

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Rentoutumista ja virkistymistä luontoreiteillä

Pohjanmaan upeat kansallispuistot, monimuotoinen ja kaunis luonto sekä ainutlaatuinen Pohjanlahden saaristo tarjoavat mahtavia mahdollisuuksia liikkumisen, rentoutumiseen ja virkistäytymiseen. Pistä kännykkä äänettömälle, jätä tietokone autoon ja nauti luonnon rauhasta helposti saavutettavilla luontoreiteillä. Tutustu monipuolisiin luontoreitteihin ja varaa hetki aikaa upealle pohjalaiselle luontoseikkailulle.

Lue lisää

luontoreitit_kuva.png