Kaivolammi naturstig

Den ödsliga, fridfulla naturstigen som förenar Lauhansarvi naturturismcentrum med Lauhanvuori nationalpark går i huvudsak genom skogsterräng. Lauhanvuori är rikt på grundvatten och ett rikligt flöde syns vid Huhtakorvi källområde. Vid djävulsåkrarna i Huhtakorvi är det skönt att vila sig en stund innan färden fortsätter mot den vackra sjön Ahvenlammis natursköna vyer. En halv kilometer från Ahvenlammi ligger Kaivolammi som har en välutrustad rastplats som är som gjord för korvgrillning.

kaivolammi_iso_kuva.jpg

3 Fakta:

  • En ödslig rutt från naturturismcentret till träsken i nationalparken
  • Vackert källområde och djävulsåker med spångar 
  • Fridfulla och natursköna rastplatser

Klassificering av vandringsleder:

Normal

Lämplighet:

Vandringsleden passar för en dagsutflykt för en relativt erfaren vandrare eller en kartläsande nybörjare med god kondition.

Längd:

Ca 3-4 timmar i en riktning eller 5–7 timmar tur och retur 15,2 km

Ruttmarkeringar:

Rutten är markerad med gröna pålar. En del av pålarna har dessutom en grå skylt med en blå tass och texten ”Suupohjan reitistöt”. I varje korsning finns vägvisare. OBS! Föråldrade skyltar kommer att tas ur bruk och ruttmarkeringarna harmonieras med nationalparkens och angränsade områdens markeringar åren 2014-15.

Ruttens startpunkt:

Parkeringsplatsen vid Lauhansarvi
Lauhanvuorentie 490, Isojoki
N62 07.486 E22 03.347

Vandringsledens startpunkt N62 07.499 E22 03.512 ligger till öst från parkeringsplatsen. Vid startpunkten finns en liten port/brokonstruktion med texten ”Luontopolku Ahvenlammille”.

bildgalleri