ÖSTERBOTTENS TOP5

Se och upplev Österbotten från de vida slätterna till skärgården

Resenärer blir ofta positivt överraskade av det mångsidiga utbudet av turisttjänster i Österbotten. Här hittar du bördiga milslånga slätter så långt ögat når, gamla idylliska trästäder, Kvarkens karga och vackra världsarvs skärgård och en livskraftig landsbygd.  Du kan lära känna den intressanta österbottniska kulturen och historien, uppleva den rena naturen och den vackra landsbygden. Bekanta dig med de aktiva och livskraftiga städerna, delta i spännande evenemang och var med om fantastiska upplevelser!

Ifall du inte redan visste det, så är Österbotten beläget i västra Finland, vid Bottenhavets och Kvarkens östra kust. Oavsett varifrån du kommer är det lätt att komma till Österbotten, nästan alla vägar leder nämligen till Österbotten, så även landets huvudjärnvägsspår.

Bekanta dig med turistutbudet i regionen på de olika turismområdenas egna webbsidor.
Visit Vasa
Visit Karleby
Visit Kristinestad
Jakobstad
Södra Österbottens turism

En riktigt toppen familjsemester

Nöjesbadet Tropiclandia har allt som familjens vattendjur kan önska: vattenrutschbanor, vågor, vattenfall, bubbelpooler, exotisk bastu. Och här är det alltid varmt!

Sommartid utomhus Tropiclandias vattenpark ett stort vattenparkområde med många olika och häftiga vattenrutschbanor, två barnpooler, bubbelpool, terrass och gott om plats att sola.

Familjsemester

TropiclandiaFamilj.jpg

Österbottens reseregioner

Klicka på den regionala turismorganisationen för mera information.

ruotsi_map_4.png Turism Jakobstad Visit Vaasa Visit Kristinestad Södra österbottens turism Visit Karleby

Tallenna

Koppla av på en vandringstur

Motionera och koppla av med en vandringstur i någon av Österbottens förtjusande nationalparker eller i den unika skärgården. Stäng av din mobiltelefon, lämna datorn i bilen och njut av stillheten och naturens oemotståndliga charm som du lätt och snabbt kan nå längs väluttänkta vandringsleder. Upplev den mångsidiga naturen och bjud dig själv på ett österbottniskt naturäventyr.

Läs mera

luontoreitit_kuva.png