kalliomaanpolku-piispanpolku 6,4 KM

Polku kulkee Simpsiön kvartsiittikalliovuoren rinteillä, jonka luonto ja lajisto poikkeaa alueen tavanomaisesta metsäluonnosta. Reitin alku- ja loppuosa kiemurtelee lehtojensuojelualueen läpi. Luontotaulut kertovat upeita tarinoitaan esimerkiksi siitä, miten monta verkonkutojaa voi löytyä yhden hehtaarin alalta, miten metsäluonnon ilmanpuhtautta voi havainnoida, mikä on entisaikoina edistänyt maidon säilyvyyttä tai mikä pelottava asia oli Simpsiössä täyttä totta vielä 1700-luvulla. Polun varrelta löytyy useita levähdyspaikkoja.

kalliomaa_iso_kuva.jpg

3 Faktaa:

  • Simpsiön lehtojensuojelualue
  • Luonto-Simpsiön tarinataulut
  • Rytilampi ja muut levähdyspaikat reitin varrella

Vaativuus:

Keskivaativa

Soveltuvuus:

Reitti soveltuu haasteellisempaa reittiä etsivälle ja hyväkuntoisille aloittelijoille, koska se sisältää korkeusvaihtelua ja jonkin verran myös jyrkkiä ja vaikeakulkuisia kohtia.

Kesto:

Noin 3-4 h

Reittimerkinnät:

Opastus reitin varrella on hoidettu viitoituksin sekä Kalliomaanpolku keltaisin ja Piispanpolku punaisin reittimerkinnöin.

Reitin alkuun:

1. Simpsiön rinnekeskuksen alaparkkipaikka Karhunmäentie 230 -> Simpsiönrinteentie 28

62100 Lapua

Luonto-Simpsiö-kyltit opastavat Simpsiön-rinteentieltä lähtöpisteeseen N62 57.324 E22 56.344, joka sijaitsee Rinnekeskuksen parkkipaikan kaukaisimmassa nurkassa.

2. Hiihtomajan parkkipaikka

Urheilumajantie 28

62100 Lapua

Hiihtomajan parkkipaikka sijaitsee Urheilumajantien päässä.

Luonto-Simpsiö-viitta opastaa parkkipaikalta vaihtoehtoiseen lähtöpisteeseen N62 57.775   E22 58.473, joka sijaitsee hiihtomaja-rakennukseen nousevan pihatien päässä, laavun ja levähdyspaikan takana.

kuvagalleria